Συμμετοχή με 2 έργα στην ετήσια έκθεση εικαστικών στο Οινοποιείο Ντουράκη

15 ΙΟΥΛΙΟΥ – 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
«Μπροστά στον καθρέφτη.
Από πού ερχόμαστε, τι είμαστε, πού πάμε;»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Oινοποιείο Ντουράκη έχει τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσει μια μεγάλη εικαστική έκθεση που διοργανώνει στους χώρους του η οποία βασίζεται κυρίως σε καλλιτέχνες που ζουν κι εργάζονται στα Χανιά. Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Μπροστά στον καθρέφτη. Από πού ερχόμαστε, τι είμαστε, πού πάμε;» και συμμετέχουν περίπου 30 καλλιτέχνες, ζωγράφοι, φωτογράφοι, γλύπτες και άλλοι, εκθέτοντας τη δουλειά τους στους χώρους του Οινοποιείου. Φέτος, η έκθεση περιλαμβάνει και τρεις τιμητικές συμμετοχές καλλιτεχνών με διεθνή καριέρα και συμμετοχές σε εκθέσεις μουσείων του εξωτερικού, και συγκεκριμένα του Steve Γιαννάκου, της Mona Marzouk και της Sabine Hornig.

Πιο συγκεκριμένα στην έκθεση θα λάβουν μέρος οι:
Αυγή Αμπελικάκη, Γιώργος Αναστασάκης, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Όλγα Βερυκάκη, Ευαγγελία Βολακάκη, Steve Γιαννάκος, Έλλη Γραββάλου, Μάρω Γυπάκη, Έηγια Έλληνα, Μιχάλης Καλαϊτζάκης, Αμαλία Καρκούλια, Αλεξάνδρα Μανουσάκη, Μαρία Μαραγκουδάκη, Γιάννης Μαρκαντωνάκης, Λαμπρηνή Μποβιάτσου, Ρένα Μπραουδάκη, Παγώνα Ξενάκη, Αναστασία Πετράκη, Σύλβια Πετσούρα, Κωνσταντινα Σταύρου, Ευδοξία Σταφυλαράκη, Κατερίνα Τσεμπελή, Κωνσταντίνος Φίσερ, Αλίκη Χιωτάκη, Χριστίνα Φοίτου, Χριστίνα Ψυλλάκη, David MacFarland, Sabine Hornig, Mona Marzouk και John Tierney.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο κριτικός τέχνης κ. Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος, διδάσκων στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ο οποίος παίρνοντας αφορμή από τον πίνακα του Paul Gauguin «Από πού ερχόμαστε, τι είμαστε, πού πάμε;» του 1897 που βρίσκεται στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης των ΗΠΑ αλλά και από το ζωγραφικό είδος της προσωπογραφίας, θα παρουσιάσει αποτελέσματα μιας επιτόπιας έρευνας στην καλλιτεχνική σκηνή των Χανίων. Σκοπός είναι να δούμε πώς τα ζητήματα της ενδοσκόπησης, της αυτογνωσίας, του αναστοχασμού, και γενικότερα της ταυτότητας απασχολούν και τίθενται από τους καλλιτέχνες, είτε με τρόπο αποκαλυπτικό και υπαρξιακό όπως στον Gauguin, είτε με μια ματιά πραγματιστική, κοσμική, φυλετική ή θρησκευτική.

Η έκθεση ξεκινά στις 15 Ιουλίου στις 19.00 με μια βραδιά εγκαινίων και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Αυγούστου. Ώρες επίσκεψης: 19:00-22:00, κάθε μέρα. Τις καθημερινές ανοιχτά και 11:00-14:00.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s